Presentació del projecte integral de posada en valor de la Cova del Tabac (Camarasa, La Noguera)


By admin - Posted on 08 Noviembre 2018

La Cova del Tabac forma part d’un conjunt de cavitats càrstiques de les serralades del nord de la Noguera amb indicis d’ocupació prehistòrica que són esmentades ja en publicacions de finals del segle XIX. A la dècada dels vuitanta es van documentar per primer cop pintures parietals a l’interior de la cova, compostes per 12 motius d'art esquemàtic en els quals  s'identifiquen antropomorfs, estel·liformes, quadrúpedes, rectangles radiats i traços d'un color ataronjat vermellós. Aquest conjunt va ser declarat Patrimoni Mundial per part de la UNESCO a l’any 1998.

Un projecte conjunt entre el Servei d’Arqueologia i Paleontologia, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Camarasa, l’associació ARDPH i la Universitat Autònoma de Barcelona ha permès recuperar i revaloritzar aquesta cavitat.

Aquest projecte ha inclòs  la restauració de les pintures rupestres, la protecció de la cavitat, la investigació arqueològica, el  seu estudi geològic i la seva posada en valor perquè pugui ser accessible , visitada i explicada per a la seva millor comprensió.

Aquest dissabte,10 de novembre a les 19:00h es realitzarà la presentació de totes les accions que s’han portat a terme dins d’aquest projecte així com la nova regulació d’accés a la cavitat al Casal de Camarasa.

Per a més informació : Ajuntament de Camarasa

AddThis