S'inicien els treballs arqueològics al jaciment de FLK a la Gorja d'Olduvai


By admin - Posted on 09 Octubre 2021

A inicis del mes d'octubre s'han iniciat els treballs arqueològics al jaciment conegut com  Frida Leakey Korongo (FLK), situat a la Gorja d'Olduvai. Aquests treballs es perllongaran fins al mes de novembre.

Aquests treballs contan amb el cofinanciament de la Fundació Palarq, i entre les institucions participants es troba la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Centre Nacional d'Evolució Humana (CENIEH), entre d'altres.

En aquest jaciment s'han pogut documentat restes òssies de fauna i materials lítics que realitzarien representants de l'espècie Homo Erectus, associant-se amb la cultura acheliana.

Juntament amb els estris lítics apareixen carcasses de grans mamífers com, per exemple, els hipopotams. Moltes vegades els ossos documentats es troben modificats, presentant fractures antròpiques per exemple.

Tot i que els treballs avançant a bon ritme és necessari la continuació dels mateixos per una bona caracterització del registre documentat i la seva distribució per tal d'incidir en les formes de vida d'aquests grups d'hominins.

 

 

 

 

AddThis