Nova agressió a la Cova del Tabac (Camarasa, La Noguera)


By admin - Posted on 12 Marzo 2018

Recentment un projecte conjunt entre el Servei d’Arqueologia i Paleontologia, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Camarasa, l’associació ARDPH i la Universitat Autònoma de Barcelona ha permès la restauració de les pintures rupestres de la Cova del Tabac (Camarasa, La Noguera, Lleida), i igualment s’ha procedit a la neteja de les parets de les diferents pintades que feien els visitants actuals de la cavitat, deixant només aquelles que ja tenen un valor històric, i daten de principis de segle.

 

Tot això forma part d’un projecte conjunt molt més ampli que inclou la protecció de la cavitat, la investigació arqueològica, el  seu estudi geològic i la seva posada en valor perquè pugui ser accessible , visitada i explicada per a la seva millor comprensió.

Ens trobem en l’equador del projecte i ja tenim que lamentar una nova agressió al patrimoni mundial del nostre patrimoni. S’han tornat a pintar les parets de la cavitat comportant un greu deteriorament de la mateixa i demostrant un enorme incivisme i un nul respecte pel patrimoni arqueològic i cultural de la comunitat de la Noguera.

El patrimoni arqueològic és universal i pertany a tota la humanitat, aquest tipus d’agressió no és a la cavitat sinó a tots i cadascun dels habitants de la comarca que podran gaudir del seu patrimoni, sense tenir que suportar les agressions de persones poc respectuoses amb el seu patrimoni.

Des de totes les institucions i entitats implicades en aquest projecte de recuperació exigim un màxim respecte per aquest patrimoni de fa més de 3.000 anys que ens van llegar els nostres ancestres i que es la nostra responsabilitat conservar i transmetre-ho a generacions futures.

AddThis