Parc Arqueòlogic Didàctic de Sant Llorenç de Montgai


El Parc Arqueològic de Sant Llorenç de Montgai és una instal·lació educativa i de lleure creada per tal d'apropar al públic escolar i familiar les formes de vida prehistòriques i els mètodes de recerca de l'arqueologia i que s'integra en la Ruta dels Orígens. El seu objectiu és posar a l'abast de grans i petits el coneixement del patrimoni cultural que conformen els jaciments arqueològics i el paisatge en què s'emmarquen. Està ubicat a 800m del nucli urbà de Sant Llorenç de Montgai i a 1500m del jaciment paleolític de la Roca dels Bous. El Parc consisteix en rèpliques de campaments i poblats prehistòrics i en espais que simulen diferents elements d’una excavació arqueològica que fan possible familiaritzar-se tant amb les tècniques d'investigació actuals com amb les tecnologies i activitats d'època paleolítica i neolítica.

El Parc Arqueològic, inaugurat l'any 2004, ha estat dissenyat pel Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEPAP-UAB) i actualment es gestionat per l’Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric (ARDPH), una entitat sense afany de lucre dedicada a la divulgació de la recerca i del patrimoni cultural amb seu a Sant Llorenç de Montgai. Durant el curs escolar, el Camp d'Aprenentatge de la Noguera del Department d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya desenvolupa la seva oferta educativa en aquestes instal·lacions.

Des de 2003, el Parc Arqueològic de Sant Llorenç de Montgai forma part de la xarxa europea de museus arqueològics a l’aire lliure EXARC.

Visita virtual al Parc Arqueològic: 

http://larocadelsbous.uab.cat/rutavirtual/parcarqueologic/


Punt d'acollida i d'informació

Espai Orígens, C-13 Km.44, 25613 Camarasa (Lleida)

Correu electrònic: espaiorigens@gmail.com

Telèfon: 973420427

Les activitats sempre hauran de ser concertades per telèfon o per correu electrònic. Es recomana concertar l’activitat/visita amb dos dies d’antelació per poder garantir-les.


 

 

 

AddThis

Els nostres espais virtuals

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEGUEIX-NOS A: 

 

ENLLAÇOS D'INTERÈS